[torqueusers] maui and torque not communicating

Ken Nielson knielson at adaptivecomputing.com
Mon Mar 19 09:41:57 MDT 2012


On Fri, Mar 16, 2012 at 6:45 PM, DuChene, StevenX A <
stevenx.a.duchene at intel.com> wrote:

> I am just wondering if anyone actually has Torque-4.0 running and working
> with Maui as the scheduler?
>
> I have Torque-4.0 compiled and running without the pbs_sched part
> installed.
>
> I have Maui-3.3.1 installed and running as well but it really seems like
> the two systems are not really talking to each other.
>
> If I submit jobs with qsub from Torque I can see them sitting in the queue
> with qstat:
>
>  [root at elogin2 hwloc-1.4.1]# qstat
> Job id                    Name             User            Time Use S Queue
> ------------------------- ---------------- --------------- -------- - -----
> 2.elogin2                  script.pbs       saducheX               0 Q
> batch
>
> But if I then use showq (a moui tool) the job does not show up.
>
> [saducheX at elogin2 ~]$ showq
> ACTIVE JOBS--------------------
> JOBNAME            USERNAME      STATE  PROC   REMAINING
>  STARTTIME
>
>
>     0 Active Jobs       0 of 1024 Processors Active (0.00%)
>                         0 of  256 Nodes Active      (0.00%)
>
> IDLE JOBS----------------------
> JOBNAME            USERNAME      STATE  PROC     WCLIMIT
>  QUEUETIME
>
>
> 0 Idle Jobs
>
> BLOCKED JOBS----------------
> JOBNAME            USERNAME      STATE  PROC     WCLIMIT
>  QUEUETIME
>
>
> Total Jobs: 0   Active Jobs: 0   Idle Jobs: 0   Blocked Jobs: 0
>
> If I try to run mdiag -j 2 it returns nothing:
>
> [root at elogin2 hwloc-1.4.1]# mdiag -j 2
> Name                  State Par Proc QOS     WCLimit R  Min     User
>  Group  Account  QueuedTime  Network  Opsys   Arch    Mem   Disk  Procs
>   Class Features
>
> The checkjob util says:
>
> [root at elogin2 hwloc-1.4.1]# checkjob 2
> ERROR:    'checkjob' failed
> ERROR:  cannot locate job '2'
>
> [saducheX at elogin2 ~]$ checkjob 2.elogin2
> ERROR:    'checkjob' failed
> ERROR:  cannot locate job '2.elogin2'
>
> So my basic question is does anyone have maui working with Torque-4.0?
> If so what did you have to do to get things operational?
> Is there something I am missing?
> --
> Steven DuChene
>

Steve,

What version of Linux are you running?

Ken
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.supercluster.org/pipermail/torqueusers/attachments/20120319/88fabdff/attachment.html 


More information about the torqueusers mailing list