[torqueusers] torque qorder command do not work (Gareth.Williams at csiro.au)

Jinbianbian jinbianbian at huawei.com
Tue Jul 17 02:29:20 MDT 2012


Hi Gareth,

Thank you for your reply.

I think you are right,the 'qorder' command can not work as we want.

It is so nice of you to give me some actions. Now I am considering to use the first action. This action also can slove my problem. 
 
Thank you very much. Wish you have a nice day!

jinbianbian

-----邮件原件-----
发件人: torqueusers-bounces at supercluster.org [mailto:torqueusers-bounces at supercluster.org] 代表 torqueusers-request at supercluster.org
发送时间: 2012年7月17日 16:10
收件人: torqueusers at supercluster.org
主题: torqueusers Digest, Vol 96, Issue 9

Send torqueusers mailing list submissions to
	torqueusers at supercluster.org

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
	http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
or, via email, send a message with subject or body 'help' to
	torqueusers-request at supercluster.org

You can reach the person managing the list at
	torqueusers-owner at supercluster.org

When replying, please edit your Subject line so it is more specific
than "Re: Contents of torqueusers digest..."


Today's Topics:

   1. issue with reservation (pankaj dorlikar)
   2. Re: TORQUE 4.0 and hwloc (David Beer)
   3. Re: torque qorder command do not work (Gareth.Williams at csiro.au)
   4. pbs_sched listening interface (Taras Shapovalov)
   5. ??: torqueusers Digest, Vol 96, Issue 8 (Jinbianbian)


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Sat, 14 Jul 2012 00:03:38 +0530
From: pankaj dorlikar <pankaj.dorlikar at gmail.com>
Subject: [torqueusers] issue with reservation
To: mauiusers <mauiusers at supercluster.org>,	torqueusers
	<torqueusers at supercluster.org>
Message-ID:
	<CAKLBvTeyg+BeXdAyYVUpkReGV-YygNCD0bCdmK4K4YiCMf0d=g at mail.gmail.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1

Hi,

We have maui-3.2.6p21 and Torque Server Version 2.5.8 on rhel 5.2 x86_64 nodes.
we want to have daily reservation for the user john from 9pm to next
day 9 am (12 hrs). we have following configuration for the this :

SRCFG[john1] DAYS=ALL
SRCFG[john1] STARTTIME=21:00:00 ENDTIME=01:09:00:00
SRCFG[john1] USERLIST=john
SRCFG[john1] HOSTLIST=node1,node2,node3,node4

if the maui stops and starts at 00:01 daily, it is observed that the
current standing reservation -03:01:00 start and 08:59:00 end
(john1.0.0) gets deleted and instead of that the reservation is seen
as  :
21:00:00 start and 01:08:59:00 end (john1.0.0) which will start at 9
pm today but the current going rservation which has started yesterday
and was going on gets deleted. is the reservation needs to be created
from 9 pm to 00:01 am and then 00:01 am to 9 am ? or is there any
other solution?

thanks,

-- 
Pankaj V. Dorlikar


------------------------------

Message: 2
Date: Fri, 13 Jul 2012 13:28:09 -0600
From: David Beer <dbeer at adaptivecomputing.com>
Subject: Re: [torqueusers] TORQUE 4.0 and hwloc
To: Torque Users Mailing List <torqueusers at supercluster.org>
Message-ID:
	<CAFUQeZ0c9KqEb1kWvJG_XnTq8k8wzO8++2d=X2BRo=3OAT5OkA at mail.gmail.com>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

Brian,

This is a bug in TORQUE 4.0.1 that is fixed in 4.0.3. You just need to add

./configure --with-path=<path to non-default location>

For right now the only workaround is to install it to the default location
or to grab the latest 4.0-fixes and install that using the configure
mentioned above.

David

On Fri, Jul 13, 2012 at 12:31 PM, Andrus, Brian Contractor <bdandrus at nps.edu
> wrote:

> Hmm.
>
> I am trying to just build torque 4.0.1 using cpusets and I keep getting:
> ===================================================
> checking for HWLOC... configure: error: cpuset support requires the hwloc
> package
>
>
>
> Perhaps you should add the directory containing 'hwloc.pc'
> to the PKG_CONFIG_PATH environment variable.
>
> Alternatively, you may set the environment variables
> HWLOC_CFLAGS and HWLOC_LIBS before running configure.
>
> Example:
> export HWLOC_CFLAGS='-I/usr/local/hwloc-1.1/include'
> export HWLOC_LIBS='-L/usr/local/hwloc-1.1/lib -lhwloc'
>
> error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.iowncz (%build)
> ===================================================
> I have the stock hwloc packages installed:
> [root at hamming SPECS]# rpm -qa |grep hwloc
> hwloc-devel-1.1-0.1.el6.i686
> hwloc-1.1-0.1.el6.x86_64
> hwloc-devel-1.1-0.1.el6.x86_64
> hwloc-1.1-0.1.el6.i686
>
> I have tried setting HWLOC_CFLAGS and HWLOC_LIBS to no avail.
>
> Is there something special to set when using the stock packages for CentOS
> 6.3?
>
>
> Brian Andrus
> ITACS/Research Computing
> Naval Postgraduate School
> Monterey, California
> voice: 831-656-6238
>
>
>
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: torqueusers-bounces at supercluster.org [mailto:
> torqueusers-bounces at supercluster.org] On Behalf Of DuChene, StevenX A
> Sent: Wednesday, April 04, 2012 12:07 PM
> To: Torque Users Mailing List
> Subject: Re: [torqueusers] TORQUE 4.0 and hwloc
>
> Yeah, when I passed the "-with cpuset" to the rpmbuild command then I got
> the following in my stdout from the actual rpm build process (from the
> configure part actually):
>
> checking whether to allow geometry requests... no checking whether to
> support NUMA systems... no checking for HWLOC... yes checking for
> hwloc_bitmap_alloc in -lhwloc... yes
>
> and then during the actual compile I see a -lhwloc being linked in.
> --
> Steven DuChene
>
> -----Original Message-----
> From: torqueusers-bounces at supercluster.org [mailto:
> torqueusers-bounces at supercluster.org] On Behalf Of Gabe Turner
> Sent: Wednesday, April 04, 2012 10:51 AM
> To: torqueusers at supercluster.org
> Subject: Re: [torqueusers] TORQUE 4.0 and hwloc
>
> On Wed, Apr 04, 2012 at 12:09:47PM -0500, Gabe Turner wrote:
> > It looks to me like the spec file is supporting the --with option to
> > rpmbuild. So cpuset will be enabled as a configure option if you pass
> > '--with cpuset' to rpmbuild. Is that what you are already trying?
>
> I just did this to build the RPMs with support for cpusets. Admittedly, it
> is a bit cumbersome, though perhaps only because I have hwloc installed in
> a centralized location and not from an RPM.
>
> gabe at node1084 [~/torque-4.0.1] % make rpm
> HWLOC_CFLAGS='-I/soft/hwloc/1.4.1/include'
> HWLOC_LIBS='-L/soft/hwloc/1.4.1/lib -lhwloc' RPM_AC_OPTS+='--with cpuset'
>
> gabe at node1084 [~/torque-4.0.1] % rpm -qRp
> ~/rpmbuild/RPMS/x86_64/torque-client-4.0.1-1.cri.x86_64.rpm
> torque = 4.0.1-1.cri
> .
> .
> .
> libhwloc.so.5()(64bit)
> .
> .
> .
>
>
> --
> Gabe Turner                                             gabe at msi.umn.edu
> HPC Systems Administrator,
> University of Minnesota
> Supercomputing Institute                          http://www.msi.umn.edu
> _______________________________________________
> torqueusers mailing list
> torqueusers at supercluster.org
> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
> _______________________________________________
> torqueusers mailing list
> torqueusers at supercluster.org
> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
> _______________________________________________
> torqueusers mailing list
> torqueusers at supercluster.org
> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
>



-- 
David Beer | Software Engineer
Adaptive Computing
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.supercluster.org/pipermail/torqueusers/attachments/20120713/806874b8/attachment-0001.html 

------------------------------

Message: 3
Date: Mon, 16 Jul 2012 11:17:51 +1000
From: <Gareth.Williams at csiro.au>
Subject: Re: [torqueusers] torque qorder command do not work
To: <torqueusers at supercluster.org>
Message-ID:
	<007DECE986B47F4EABF823C1FBB19C62010529679F84 at exvic-mbx04.nexus.csiro.au>
	
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Hi Jinbianbian,

I suspect no-one will want to answer this so I'll give it a go.

Maui (or another scheduler) would usually make decisions about how to order jobs based on a range of policies. In that context, the order that jobs were submitted does not necessarily matter. As such the function of 'qorder' is meaningless.  It would only be useful if you used a scheduler that had a policy to run jobs in a fifo order unless qorder was invoked - but I don't think such a scheduler exists.

I can think of a couple of actions that might help you.
1) use the setspri maui command to set a 'system' priority on jobs to set/force a particular order.
2) enable user priority in your scheduler policy and have users submit jobs with qsub -p (or maybe alter jobs with qalter -p)

Both of these actions will need a raised level of privilege which may or may not be acceptable in your site.

Gareth



From: Jinbianbian [mailto:jinbianbian at huawei.com] 
Sent: Friday, 13 July 2012 12:16 PM
To: torqueusers at supercluster.org
Cc: Zhongjianfeng
Subject: [torqueusers] torque qorder command do not work

Hi,all

I am using torque3.0.2 and maui3.3.1 .

I found the command "qorder" did not work.

I also found the problem On the network.there were some people got the problems ,but I did not find any solution.

What I want to know:
1. Does the problem can be solved in my cluster? and how?
2. Which version of torque and maui can work correctly with the command "qorder"


Thank you



------------------------------

Message: 4
Date: Mon, 16 Jul 2012 14:08:19 +0200
From: Taras Shapovalov <taras.shapovalov at brightcomputing.com>
Subject: [torqueusers] pbs_sched listening interface
To: torqueusers at supercluster.org
Message-ID: <50040433.6040104 at brightcomputing.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed

Hi all,

Is it possible to change interface, which pbs_sched is listening to? It 
looks like pbs_sched does not use TRQ_IFNAME from torque.cfg.

-- 
Taras



------------------------------

Message: 5
Date: Tue, 17 Jul 2012 08:09:42 +0000
From: Jinbianbian <jinbianbian at huawei.com>
Subject: [torqueusers] ??: torqueusers Digest, Vol 96, Issue 8
To: "torqueusers at supercluster.org" <torqueusers at supercluster.org>
Cc: Zhongjianfeng <zhongjianfeng at huawei.com>
Message-ID:
	<EF4B84BE2A84584ABD70B4D7E7BCC15A2B79AFD1 at SZXEML511-MBS.china.huawei.com>
	
Content-Type: text/plain; charset="gb2312"

Hi all,

Please give me some suggestions about this problem:

4. torque qorder command do not work (Jinbianbian)

The detailed description of this problem is :
	I am using torque3.0.2 and maui3.3.1 .

	I found the command "qorder" did not work.

	I also found the problem On the network.there were some people got the problems ,but I did not find any solution.

	What I want to know:

	1.      Does the problem can be solved in my cluster? and how?

	2.      Which version of torque and maui can work correctly with the command "qorder"


Thank you 
 Mini

-----????-----
???: torqueusers-bounces at supercluster.org [mailto:torqueusers-bounces at supercluster.org] ?? torqueusers-request at supercluster.org
????: 2012?7?14? 2:31
???: torqueusers at supercluster.org
??: torqueusers Digest, Vol 96, Issue 8

Send torqueusers mailing list submissions to
	torqueusers at supercluster.org

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
	http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
or, via email, send a message with subject or body 'help' to
	torqueusers-request at supercluster.org

You can reach the person managing the list at
	torqueusers-owner at supercluster.org

When replying, please edit your Subject line so it is more specific
than "Re: Contents of torqueusers digest..."


Today's Topics:

   1. Re: qsub doesn't find the executable file (Lawrence Lowe)
   2. Re: qsub doesn't find the executable file (Philippe Weill)
   3. Re: qsub doesn't find the executable file (Mahmood Naderan)
   4. torque qorder command do not work (Jinbianbian)
   5. Re: TORQUE 4.0 and hwloc (Andrus, Brian Contractor)


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Fri, 13 Jul 2012 09:36:45 +0100 (BST)
From: Lawrence Lowe <L.S.Lowe at bham.ac.uk>
Subject: Re: [torqueusers] qsub doesn't find the executable file
To: Mahmood Naderan <nt_mahmood at yahoo.com>,	Torque Users Mailing List
	<torqueusers at supercluster.org>
Message-ID:
	<alpine.LFD.2.00.1207130925490.23910 at eprex11.ph.bham.ac.uk>
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-15"

Hi, maybe the NFS filesystem is mounted with the "noexec" option.

LSL.

On Thu, 12 Jul 2012, Mahmood Naderan wrote:

> I think I found the problem but don't know how to fix that.
> /home is shared via NFS. So I ssh to a node (other than server).
>
> u1 at orca:~/workspace$ ssh ws05
> Last login: Sat Jun? 4 14:22:08 2011 from hpclab.orca
> u1 at ws05:~$ ls
> workspace
>
> u1 at ws05:~$ cd workspace/
> u1 at ws05:~/workspace$ ls -l msim
> -rwxr-xr-x 1 u1 users 81179 Jul 12? 2012 msim
>
> u1 at ws05:~/workspace$ ./msim
> -bash: ./msim: No such file or directory
>
>
> It seems that on other nodes, it can not execute!
>
>
> // Naderan *Mahmood;
>
>
> ----- Original Message -----
> From: Mahmood Naderan <nt_mahmood at yahoo.com>
> To: Torque Users Mailing List <torqueusers at supercluster.org>
> Cc:
> Sent: Friday, July 13, 2012 11:01 AM
> Subject: Re: [torqueusers] qsub doesn't find the executable file
>
> Chris and Sreedha,
> none of the proposed methods worked.
>
> /var/spool/pbs/mom_priv/jobs/61251.hpclab.orca.SC: line 8: ./msim: No such file or directory
>
> and
>
> /var/spool/pbs/mom_priv/jobs/61252.hpclab.orca.SC: line 8: /home/u1/workspace/msim: No such file or directory
>
> any more idea?
> Actually I myself have not faced such problem. One of our users encountered that and now I have no more idea about that.
>
> ?
> // Naderan *Mahmood;
>
>
> ----- Original Message -----
> From: Chris Evert <chris.evert at geokinetics.com>
> To: torqueusers at supercluster.org
> Cc:
> Sent: Friday, July 13, 2012 12:33 AM
> Subject: Re: [torqueusers] qsub doesn't find the executable file
>
> Naderan Mahmood,
>
> It looks like . is not in your path.? If msim is in $PBS_O_WORKDIR, then
> ./msim should work (like from the command line.)
>
> Another option is to provide the full path of msim in the file tor.
>
> Hope this helps,
> Chris
> --
> Chris Evert
> Geokinetics, Inc.
> Houston, TX
>
> On 07/12/2012 02:22 PM, Mahmood Naderan wrote:
>> Dear all,
>> I am trying to qsub an executable file but it doesn't find the file!
>>
>> -rwxrwxrwx? 1 u1 users 76277 Jul 12 23:08 msim
>> -rw-r--r--? 1 u1 users? ? 89 Jul 12 23:45 tor
>>
>>
>> tor file contains
>>
>> #PBS -N test
>> #PBS -V
>> #PBS -q orcaq
>> #PBS -l nodes=1
>> #PBS -j oe
>> cd $PBS_O_WORKDIR
>> msim
>>
>>
>> However the output file says:
>> /var/spool/pbs/mom_priv/jobs/61247.hpclab.orca.SC: line 8: msim: command not found
>>
>>
>> binary file is not corrupted, since when run ./msim, it shows the usage.
>>
>> any idea for that?
>>
>> // Naderan *Mahmood;
>> _______________________________________________
>> torqueusers mailing list
>> torqueusers at supercluster.org
>> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
>>
>
> _______________________________________________
> torqueusers mailing list
> torqueusers at supercluster.org
> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
>
> _______________________________________________
> torqueusers mailing list
> torqueusers at supercluster.org
> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
>
> _______________________________________________
> torqueusers mailing list
> torqueusers at supercluster.org
> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
>

------------------------------

Message: 2
Date: Fri, 13 Jul 2012 10:39:34 +0200
From: Philippe Weill <philippe.Weill at latmos.ipsl.fr>
Subject: Re: [torqueusers] qsub doesn't find the executable file
To: Mahmood Naderan <nt_mahmood at yahoo.com>,	Torque Users Mailing List
	<torqueusers at supercluster.org>
Message-ID: <4FFFDEC6.5030502 at latmos.ipsl.fr>
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed

Le 13/07/2012 08:41, Mahmood Naderan a ?crit :
> I think I found the problem but don't know how to fix that.
> /home is shared via NFS. So I ssh to a node (other than server).
>
> u1 at orca:~/workspace$ ssh ws05
> Last login: Sat Jun  4 14:22:08 2011 from hpclab.orca
> u1 at ws05:~$ ls
> workspace
>
> u1 at ws05:~$ cd workspace/
> u1 at ws05:~/workspace$ ls -l msim
> -rwxr-xr-x 1 u1 users 81179 Jul 12  2012 msim
>
> u1 at ws05:~/workspace$ ./msim
> -bash: ./msim: No such file or directory
>
>
> It seems that on other nodes, it can not execute!
>
>

could you do a

file ./msim


-- 
  Weill Philippe -  Administrateur Systeme et Reseaux
  CNRS/UPMC/IPSL   LATMOS (UMR 8190)
  Tour 45/46 3e Etage B302 - 4 Place Jussieu - 75252 Paris Cedex 05 -  FRANCE
  Email:philippe.weill at latmos.ipsl.fr | tel:+33 0144274759 Fax:+33 0144273776


------------------------------

Message: 3
Date: Fri, 13 Jul 2012 02:31:37 -0700 (PDT)
From: Mahmood Naderan <nt_mahmood at yahoo.com>
Subject: Re: [torqueusers] qsub doesn't find the executable file
To: torque cluster <torqueusers at supercluster.org>
Message-ID:
	<1342171897.79889.YahooMailNeo at web111722.mail.gq1.yahoo.com>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1

ok, file command points the right direction.

msim: ELF 32-bit LSB executable, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for NU/Linux 2.6.15, BuildID[sha1]=0xcf66490c90387ce270d14bf4f4e3a01294935a36, not stripped



So the problem is that I want to run a 32bit binary on a amd64 os. Server has the package "ia32-libs" however I didn't install that on the nodes.

Thanks a lot for your help.

?
// Naderan *Mahmood;


----- Original Message -----
From: Philippe Weill <philippe.Weill at latmos.ipsl.fr>
To: Mahmood Naderan <nt_mahmood at yahoo.com>; Torque Users Mailing List <torqueusers at supercluster.org>
Cc: 
Sent: Friday, July 13, 2012 1:09 PM
Subject: Re: [torqueusers] qsub doesn't find the executable file

Le 13/07/2012 08:41, Mahmood Naderan a ?crit :
> I think I found the problem but don't know how to fix that.
> /home is shared via NFS. So I ssh to a node (other than server).
>
> u1 at orca:~/workspace$ ssh ws05
> Last login: Sat Jun? 4 14:22:08 2011 from hpclab.orca
> u1 at ws05:~$ ls
> workspace
>
> u1 at ws05:~$ cd workspace/
> u1 at ws05:~/workspace$ ls -l msim
> -rwxr-xr-x 1 u1 users 81179 Jul 12? 2012 msim
>
> u1 at ws05:~/workspace$ ./msim
> -bash: ./msim: No such file or directory
>
>
> It seems that on other nodes, it can not execute!
>
>

could you do a

file ./msim


-- 
? Weill Philippe -? Administrateur Systeme et Reseaux
? CNRS/UPMC/IPSL?  LATMOS (UMR 8190)
? Tour 45/46 3e Etage B302 - 4 Place Jussieu - 75252 Paris Cedex 05 -? FRANCE
? Email:philippe.weill at latmos.ipsl.fr | tel:+33 0144274759 Fax:+33 0144273776



------------------------------

Message: 4
Date: Fri, 13 Jul 2012 02:15:56 +0000
From: Jinbianbian <jinbianbian at huawei.com>
Subject: [torqueusers] torque qorder command do not work
To: "torqueusers at supercluster.org" <torqueusers at supercluster.org>
Cc: Zhongjianfeng <zhongjianfeng at huawei.com>
Message-ID:
	<EF4B84BE2A84584ABD70B4D7E7BCC15A2B79AEE3 at SZXEML511-MBS.china.huawei.com>
	
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Hi,all

I am using torque3.0.2 and maui3.3.1 .

I found the command "qorder" did not work.

I also found the problem On the network.there were some people got the problems ,but I did not find any solution.

What I want to know:

1.      Does the problem can be solved in my cluster? and how?

2.      Which version of torque and maui can work correctly with the command "qorder"


Thank you

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.supercluster.org/pipermail/torqueusers/attachments/20120713/8d8b510b/attachment-0001.html 

------------------------------

Message: 5
Date: Fri, 13 Jul 2012 18:31:22 +0000
From: "Andrus, Brian Contractor" <bdandrus at nps.edu>
Subject: Re: [torqueusers] TORQUE 4.0 and hwloc
To: Torque Users Mailing List <torqueusers at supercluster.org>
Message-ID:
	<ADC981242279AD408816CB7141A2789D3F0D05EA at GROWLER.ern.nps.edu>
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"

Hmm.

I am trying to just build torque 4.0.1 using cpusets and I keep getting:
===================================================
checking for HWLOC... configure: error: cpuset support requires the hwloc package



Perhaps you should add the directory containing 'hwloc.pc'
to the PKG_CONFIG_PATH environment variable.

Alternatively, you may set the environment variables
HWLOC_CFLAGS and HWLOC_LIBS before running configure.

Example:
export HWLOC_CFLAGS='-I/usr/local/hwloc-1.1/include'
export HWLOC_LIBS='-L/usr/local/hwloc-1.1/lib -lhwloc'

error: Bad exit status from /var/tmp/rpm-tmp.iowncz (%build)
===================================================
I have the stock hwloc packages installed:
[root at hamming SPECS]# rpm -qa |grep hwloc
hwloc-devel-1.1-0.1.el6.i686
hwloc-1.1-0.1.el6.x86_64
hwloc-devel-1.1-0.1.el6.x86_64
hwloc-1.1-0.1.el6.i686

I have tried setting HWLOC_CFLAGS and HWLOC_LIBS to no avail.

Is there something special to set when using the stock packages for CentOS 6.3?


Brian Andrus
ITACS/Research Computing
Naval Postgraduate School
Monterey, California
voice: 831-656-6238






-----Original Message-----
From: torqueusers-bounces at supercluster.org [mailto:torqueusers-bounces at supercluster.org] On Behalf Of DuChene, StevenX A
Sent: Wednesday, April 04, 2012 12:07 PM
To: Torque Users Mailing List
Subject: Re: [torqueusers] TORQUE 4.0 and hwloc

Yeah, when I passed the "-with cpuset" to the rpmbuild command then I got the following in my stdout from the actual rpm build process (from the configure part actually):

checking whether to allow geometry requests... no checking whether to support NUMA systems... no checking for HWLOC... yes checking for hwloc_bitmap_alloc in -lhwloc... yes

and then during the actual compile I see a -lhwloc being linked in.
--
Steven DuChene

-----Original Message-----
From: torqueusers-bounces at supercluster.org [mailto:torqueusers-bounces at supercluster.org] On Behalf Of Gabe Turner
Sent: Wednesday, April 04, 2012 10:51 AM
To: torqueusers at supercluster.org
Subject: Re: [torqueusers] TORQUE 4.0 and hwloc

On Wed, Apr 04, 2012 at 12:09:47PM -0500, Gabe Turner wrote:
> It looks to me like the spec file is supporting the --with option to 
> rpmbuild. So cpuset will be enabled as a configure option if you pass 
> '--with cpuset' to rpmbuild. Is that what you are already trying?

I just did this to build the RPMs with support for cpusets. Admittedly, it is a bit cumbersome, though perhaps only because I have hwloc installed in a centralized location and not from an RPM.

gabe at node1084 [~/torque-4.0.1] % make rpm HWLOC_CFLAGS='-I/soft/hwloc/1.4.1/include' HWLOC_LIBS='-L/soft/hwloc/1.4.1/lib -lhwloc' RPM_AC_OPTS+='--with cpuset'

gabe at node1084 [~/torque-4.0.1] % rpm -qRp ~/rpmbuild/RPMS/x86_64/torque-client-4.0.1-1.cri.x86_64.rpm
torque = 4.0.1-1.cri
.
.
.
libhwloc.so.5()(64bit)
.
.
.


-- 
Gabe Turner                                             gabe at msi.umn.edu
HPC Systems Administrator,
University of Minnesota
Supercomputing Institute                          http://www.msi.umn.edu
_______________________________________________
torqueusers mailing list
torqueusers at supercluster.org
http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
_______________________________________________
torqueusers mailing list
torqueusers at supercluster.org
http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers


------------------------------

_______________________________________________
torqueusers mailing list
torqueusers at supercluster.org
http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers


End of torqueusers Digest, Vol 96, Issue 8
******************************************

------------------------------

_______________________________________________
torqueusers mailing list
torqueusers at supercluster.org
http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers


End of torqueusers Digest, Vol 96, Issue 9
******************************************


More information about the torqueusers mailing list