[torqueusers] Problems with self compiled torque-mom (rpm)

Arnau Bria arnaubria at pic.es
Tue Nov 30 04:43:41 MST 2010


Hi all,

I'd like to upgrade our torque version to 2.5.2 or 2.5.3 (I'd like to
test both versions first).

My problems comes with torque_mom resulted from compiling and creating
rpm:

wget -c http://www.clusterresources.com/downloads/torque/torque-2.5.3.tar.gz
tar -zxvf torque-2.5.3.tar.gz 
cd torque-2.5.3
./configure --prefix=/usr --with-server-home=/var/spool/pbs --enable-maxdefault --disable-drmaa --enable-debug  --disable-xopen-networking  --disable-gui  --with-rcp=scp --enable-high-availability
make rpm
yum -y localinstall /usr/src/redhat/RPMS/x86_64/*
# /etc/init.d/pbs_mom start
Starting TORQUE Mom: MOM is up
                                                           [  OK  ]

and it never returns the prompt.

root      5190  0.0  0.0  63928  1488 pts/0    S+   12:41   0:00      \_ /bin/sh /etc/init.d/pbs_mom start
root      5195  0.0  0.0  63792  1192 pts/0    S+   12:41   0:00          \_ /bin/bash -c ulimit -S -c 0 >/dev/null 2>&1 ; /usr/sbin/pbs_mom -p -d /var/spool/pbs
root      5196  0.5  0.0  14532  4308 pts/0    SL+  12:41   0:00              \_ /usr/sbin/pbs_mom -p -d /var/spool/pbs

log says:

11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;Svr;Log;Log opened
11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;Svr;pbs_mom;Torque Mom Version = 2.5.3, loglevel = 0
11/30/2010 12:43:41;0080;   pbs_mom;n/a;add_static;config[1] add name tditaller002 value .pic.es
11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;Svr;setpbsserver;tditaller002.pic.es
11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;Svr;mom_server_add;server tditaller002.pic.es added
11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;n/a;initialize;independent
11/30/2010 12:43:41;0080;   pbs_mom;Svr;pbs_mom;before init_abort_jobs
11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;Svr;pbs_mom;Is up
11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;Svr;setup_program_environment;MOM executable path and mtime at launch: /usr/sbin/pbs_mom 1291116634
11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;Svr;pbs_mom;Torque Mom Version = 2.5.3, loglevel = 0
11/30/2010 12:43:41;0002;   pbs_mom;n/a;mom_server_check_connection;sending hello to server tditaller002.pic.es



anyone could give a hand on this issue?

TIA,
Arnau


More information about the torqueusers mailing list