[torqueusers] Torque 2.5.0 beta on Cygwin

Garrick Staples garrick at usc.edu
Thu Jul 8 14:50:59 MDT 2010


On Wed, Jul 07, 2010 at 04:09:24PM +0200, Felix Wolfheimer alleged:
> All Torque services start without any problem. However, as soon as I submit a job using my normal user account on the machine the job ends immediately and in the stdout and stderr files is only one line saying "shell "/bin/bash" is not executable by user "FelixWolfheimer"" (stdout) and "PBS: exec of shell '/bin/bash' failed" (stderr), which is very strange as I can use the bash shell as this user. I guess this has something to do with user permissions but after hours trying to figure out what is happening I'm quite clueless now.

The author of the cygwin support, Igor Ilyenko, is probably the only one that understands this stuff. Hopefully he chimes in.


 
> I found out that you need to edit the /etc/passwd and /etc/group files manually to assign the Administrator account to the correct primary group ("Administrators", 544) as this is not done automatically. Maybe this could be included in the README.cygwin. It took me quite a while to find this out. Otherwise the account "Administrator" was not able to start the services (Message was: "Must be started by user with Administrator priviledges" or something similar).

Can you send an updated README.cygwin?

-- 
Garrick Staples, GNU/Linux HPCC SysAdmin
University of Southern California

Life is Good!
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: not available
Url : http://www.supercluster.org/pipermail/torqueusers/attachments/20100708/a10a340f/attachment.bin 


More information about the torqueusers mailing list