[torqueusers] getting pam_authuser to work

Bas van der Vlies basv at sara.nl
Mon Mar 2 00:31:52 MST 2009


Hi Mary,


On Feb 27, 2009, at 5:58 PM, Mary Ellen Fitzpatrick wrote:

> Hi,
>
> I am running torque-2.3.6, maui-3.2.6p21, and xcat-1.3 on my Centos5
> cluster.  Everything is running properly, but I am trying to configure
> pam_authuser so user can log into nodes where their jobs are running.
>
> Here is what I have done on my test node.
> untar'd, ran make/ make install
> created /etc/authuser
> cp epilogue* prologue* /var/spool/torque/mom_priv  on the node.
>
> edit /etc/pam.d/system-auth with the following:
> account     sufficient    /lib/security/pam_authuser.so
> authuser=/etc/authuser
>
> restarted sshd on the compute nodes for kicks
>
> when I run my job, I my userid appears in /etc/authuser, but I can not
> ssh into the node.
>
> debug1: Next authentication method: password
> mfitzpat at node1016's password:
> debug1: Authentications that can continue:
> publickey,gssapi-with-mic,password
> Permission denied, please try again.
>
> Does anyone use this or have it running?  From my googling, I do not  
> see
> that many recent entries or info related to the module.
> Or is there another to allow users login access to the nodes where  
> their
> jobs run.



We switched a while back from pam_authuser to pam_pbssimpleauth.  
Pam_pbssimpleauth is included in the torque source.

Regards

--
Bas van der Vlies
basv at sara.nl





More information about the torqueusers mailing list