[torqueusers] Torque on Mac OS X 10.6

Zygmunt Flisak zgf at uni.opole.pl
Thu Dec 3 12:38:05 MST 2009


Chris,

Thanks a lot. Now Torque works fine.

Cheers,
Zygmunt

On Dec 3, 2009, at 2:26 AM, Chris Samuel wrote:

>
> ----- "Zygmunt Flisak" <zgf at uni.opole.pl> wrote:
>
>> Done.
>
> Thanks! It looks like MacOSX is doing some extra checking
> which is great and that extra debug info helps a lot - for
> instance this is where it is crashing:
>
>> #4  0x0000000100b219c2 in init_network (port=0, readfunc=0x10001a0e0
>>
>> <process_request>) at ../Libnet/net_server.c:354
>
> That line is this strncpy() in the library:
>
>    strncpy(unsocname.sun_path, TSOCK_PATH, 107);  /* sun_path is  
> defined to be 108 bytes */
>
> Sadly the assumption that that it is 108 is true for
> Linux, but not on MacOSX as it's just 104 there. It's
> not uncommon, see this for instance:
>
> http://bugs.xmms2.xmms.se/view.php?id=2263
>
> The fix was this patch:
>
> http://git.xmms.se/?p=xmms2-anthonyg.git;a=commitdiff;h=076b74e75b6efeca4128d224e3e835f3d9ef2d61
>
> I've CC'd this to the Torque developers list so that
> the same fix can be applied. Nice catch!
>
> cheers,
> Chris
> -- 
> Christopher Samuel - (03) 9925 4751 - Systems Manager
> The Victorian Partnership for Advanced Computing
> P.O. Box 201, Carlton South, VIC 3053, Australia
> VPAC is a not-for-profit Registered Research Agency
> _______________________________________________
> torqueusers mailing list
> torqueusers at supercluster.org
> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers



More information about the torqueusers mailing list