[torqueusers] qsub -VI only working from pbs_server

Philippe Weill philippe.Weill at aero.jussieu.fr
Wed Apr 15 22:37:53 MDT 2009

I'm having problem with qsub -VI
It's only working from pbs_server ( but pbs_server isn't open to user )

[weill at pbsciclad ~]$ qsub -VI
qsub: waiting for job 65783.pbsciclad.ipslnet to start
qsub: job 65783.pbsciclad.ipslnet ready

Disk quotas for user weill :
      Filesystem  kbytes   quota   limit   grace   files   quota   limit   grace
           /home 1250288  5000000 5100000           16547       0       0
[weill at ciclad2 ~]$

I'm using torque 2.3.6 with maui 3.2.6p21 on centos 5.2
Linux ciclad2.ipslnet 2.6.18-53.1.14.el5_lustre. #1 SMP Wed Jun 18 19:45:15 EDT 2008 
x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

when i try from other node

[weill at ciclad1 ~]$ qsub -VI
qsub: waiting for job 65784.pbsciclad.ipslnet to start
qsub: job 65784.pbsciclad.ipslnet apparently deleted

And i'm having this message on the node allocated by torque :

         ciclad2 pbs_mom: Connection refused (111) in TMomFinalizeChild, cannot open interactive 
qsub socket to host pbsciclad.ipslnet :50164 - 'cannot bind to port 1023 in client_to_svr - 
connection refused' - check routing tables/multi-homed host issues

I'm not on multihomed nodes and pbs_server is on the same subnet
compute node and headnode use bonding in 802.3ad mode

[root at ciclad2 ~]# ip route dev bond0  proto kernel  scope link  src
default via dev bond0

there is no iptables on any nodes and selinux is disabled everywhere

ssh is working between every host ( hostbased )

if somebody as an idea

Thanks in advance
  Weill Philippe -  Administrateur Systeme et Reseaux

More information about the torqueusers mailing list