[torqueusers] resources_default.neednodes ignored?

Garrick Staples garrick at usc.edu
Wed Oct 10 09:20:33 MDT 2007


On Wed, Oct 10, 2007 at 03:24:17PM +0200, Jan Ploski alleged:
> torqueusers-bounces at supercluster.org schrieb am 10/10/2007 01:47:01 PM:
> 
> > Hello,
> > 
> > I would like jobs from the queue dgipar_ib to only be assigned to nodes 
> > with attribute "ib". Based on what I read in archives of this mailing 
> > list, I set resources_default.neednodes = ib, in hope that a 
> specification 
> > like -l nodes=1 would be automatically converted to -l nodes=1:ib (is 
> this 
> > the intended effect of this option? is the effect even specified 
> > anywhere?). Alas, it doesn't work. Jobs submitted to the queue are 
> (also) 
> > assigned to nodes that lack the "ib" attribute. Restarting pbs_server, 
> > maui did not help.
> > 
> > I'm also wondering, if everything worked as expected, should qstat -f on 
> 
> > the job show (as it does):
> > 
> >     Resource_List.nodes = 1
> > 
> > or should it give me
> > 
> >     Resource_List.nodes = 1:ib
> > 
> > My configuration is TORQUE 2.1.6 and Maui 3.2.6p19. I found an earlier 
> > report from 2004 which attributed the problem to a bug in Maui, which 
> has 
> > been supposedly fixed.
> 
> I narrowed it down to TORQUE - the same problem occurs no matter whether I 
> run Maui or pbs_sched.
> 
> Any idea what to look for in the logs or where to set breakpoints in 
> TORQUE code to solve this?

It has nothing to do with TORQUE.  It is a feature of Maui.

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: not available
Url : http://www.supercluster.org/pipermail/torqueusers/attachments/20071010/a7ca449b/attachment.bin


More information about the torqueusers mailing list