[torqueusers] Job Is Not Starting

Lynn Zhang lyzhang at umich.edu
Tue Jun 19 09:35:33 MDT 2007


Hi Andy,

It is working now after I follow your suggestion.

Thanks for your help,

Lynn


On Jun 19, 2007, at 11:27 AM, Caird, Andrew J wrote:

>
> Try making that line look like:
>
>    RMCFG[HEAD.TESTCLUSTER.UMICH.EDU]  TYPE=PBS
>
> You don't need to tell Torque anything, it just listens for whatever
> scheduler is available.   You should make sure you're not running
> pbs_sched, though - that will certainly confuse things.
>
> --andy
>
>> -----Original Message-----
>> From: Lynn Zhang [mailto:lyzhang at umich.edu]
>> Sent: Tuesday, June 19, 2007 10:57 AM
>> To: Caird, Andrew J
>> Cc: torqueusers at supercluster.org
>> Subject: Re: [torqueusers] Job Is Not Starting
>>
>>
>> Hi Andy,
>>
>> It is still not working. In maui.cfg, I have this,
>>
>>
>> RMCFG[HEAD.TESTCLUSTER.UMICH.EDU]  TYPE=PBS at RMNMHOST@
>>
>> It is same as the SERVERHOST, only in Capitals.
>>
>>
>> Do I need to have some config files in Torque, so Torque knows to
>> work with maui?
>>
>> Thanks a lot,
>> Lynn
>>
>>
>>
>>
>> On Jun 19, 2007, at 10:42 AM, Caird, Andrew J wrote:
>>
>>>
>>> Lynn,
>>>
>>> Did you get this to work?
>>>
>>> What does the RMCFG line in your maui.cfg file look like?
>>>
>>> --andy
>>>
>>>> -----Original Message-----
>>>> From: torqueusers-bounces at supercluster.org
>>>> [mailto:torqueusers-bounces at supercluster.org] On Behalf Of
>> Lynn Zhang
>>>> Sent: Friday, June 15, 2007 6:14 PM
>>>> To: torqueusers at supercluster.org
>>>> Subject: [torqueusers] Job Is Not Starting
>>>>
>>>>
>>>> Hello,
>>>>
>>>> I just compiled/installed torque/maui on Mac OX tiger,
>> after I did `
>>>> qsub myname.bash`,
>>>> the output of qstat looks OK, one job is in the queue. the
>>>> status is Q.
>>>>
>>>>
>>>> Job id              Name             User            Time
>> Use S Queue
>>>> ------------------- ---------------- ---------------
>> -------- - -----
>>>> 5.head              myname.bash      lyzhang            0 Q lsa1
>>>>
>>>>
>>>> But showq did not show any jobs.
>>>>
>>>>
>>>> ACTIVE JOBS--------------------
>>>> JOBNAME            USERNAME      STATE  PROC   REMAINING
>>>> STARTTIME
>>>>
>>>>
>>>>       0 Active Jobs       0 of    0 Processors Active (0.00%)
>>>>
>>>> IDLE JOBS----------------------
>>>> JOBNAME            USERNAME      STATE  PROC     WCLIMIT
>>>> QUEUETIME
>>>>
>>>>
>>>> 0 Idle Jobs
>>>>
>>>> BLOCKED JOBS----------------
>>>> JOBNAME            USERNAME      STATE  PROC     WCLIMIT
>>>> QUEUETIME
>>>>
>>>>
>>>> Total Jobs: 0   Active Jobs: 0   Idle Jobs: 0   Blocked Jobs: 0
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I am thinking that I did not connect torque and maui correctly.
>>>> In maui.cfg, I do have this,
>>>>
>>>> SERVERHOST			head.testcluster.umich.edu
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> .....
>>>>
>>>> This is in the server_logs,
>>>>
>>>> 06/15/2007 18:02:38;0001;PBS_Server;Svr;PBS_Server;Connection
>>>> refused
>>>> (61) in co
>>>> ntact_sched, Could not contact Scheduler - port 15004
>>>> I do not think this is a firewall issue, I still got the
>> msg after I
>>>> turned the firewall off.
>>>>
>>>> Thanks for any help,
>>>> Lynn
>>>>
>>>>
>>>> _______________________________________________
>>>> torqueusers mailing list
>>>> torqueusers at supercluster.org
>>>> http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>



More information about the torqueusers mailing list