[torqueusers] Error adding a node

Lawrence Sorrillo sorrillo at jlab.org
Wed Feb 7 11:46:46 MST 2007


No I have not. Is this necessary and why? Shouldn't PBS tell Maui of the
existence of this new node?

 

~Lawrence

  _____  

From: Kevin Van Workum [mailto:vanw at tticluster.com] 
Sent: Wednesday, February 07, 2007 11:58 AM
To: Lawrence Sorrillo
Cc: torqueusers at supercluster.org
Subject: Re: [torqueusers] Error adding a node

 

did you restart maui?

On 2/7/07, Lawrence Sorrillo <sorrillo at jlab.org> wrote:

Hi:

 

I have a working version of Maui-3.2.6p19 and torque-2.1.6.

Initially I had one machine running pbs_server and pms_mom. Everything
worked well!

 

Now I am attempting to add a dual process machine to the list of compute
nodes.

 

Below is the sequence of events I adhered to:

 

1.	Installed pbs_mom on the compute node.
2.	Edit /var/spool/torque/mom_priv/config to include the $clienthost
host_running_pbs_server
3.	Start pbs_mom on the compute node.
4.	run qmgr -c 'create node compute_node np=2'
5.	now pbsnodes -a show both nodes 'free'. However, when I submit jobs
they never run on the newly added machine - even after I set the
first/original node offline to force jobs to run on the added node. 

 

    Is this not the correct sequence of events?

 

What is the meaning/efftect of: qmgr -c 'set queue foo
resources_default.nodes=1'

 

 

. 

Thanks


_______________________________________________
torqueusers mailing list
torqueusers at supercluster.org
http://www.supercluster.org/mailman/listinfo/torqueusers




-- 
Kevin Van Workum, Ph.D.
Vice President
Senior System Administrator
www.clusterondemand.com
ONLINE COMPUTER CLUSTERS 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.supercluster.org/pipermail/torqueusers/attachments/20070207/06c61548/attachment.html


More information about the torqueusers mailing list