[torqueusers] qsub -I from compute node?

Aquarijen aquarijen at gmail.com
Wed Oct 18 14:36:50 MDT 2006


Hi All,

I have users who like to debug using an interactive pbs job.  We have
8 nodes designated for job submission and these all work fine when
submitting batch jobs, but give an error when submitting an
interactive job...  The only node that will not give an error when
submitting an interactive job is the node that runs the pbs_server.

This is what my users (and I) get when submitting on a node that is
not running the pbs_server:

[2vt at b07l01 hello-parallel-worlds]$ qsub -I -q interq
qsub: waiting for job 16223.b08l02.oic.ornl.gov to start
qsub: job 16223.b08l02.oic.ornl.gov apparently deleted
[2vt at b07l01 hello-parallel-worlds]$

Doing a qstat, I breifly see this:

[2vt at b08l02 ~]$ qstat
16225.b08l02        STDIN            2vt                     0 Q interq
[2vt at b08l02 ~]$ qstat
16225.b08l02        STDIN            2vt                     0 R interq

But then it is gone and I never actually get a node.  The job seems to
wait for another 30 seconds or so and then give the "apparently
deleted" message.


This is what is in the pbs_server log:

10/18/2006 16:27:11;0100;PBS_Server;Req;;Type AuthenticateUser request
received from 2vt at b07l01.oic.ornl.gov, sock=11 10/18/2006
16:27:11;0100;PBS_Server;Req;;Type QueueJob request received from
2vt at b07l01.oic.ornl.gov, sock=9
10/18/2006 16:27:11;0100;PBS_Server;Req;;Type ReadyToCommit request
received from 2vt at b07l01.oic.ornl.gov, sock=9
10/18/2006 16:27:11;0100;PBS_Server;Req;;Type Commit request received
from 2vt at b07l01.oic.ornl.gov, sock=9
10/18/2006 16:27:11;0100;PBS_Server;Job;16225.b08l02.oic.ornl.gov;enqueuing
into interq, state 1 hop 1
10/18/2006 16:27:11;0008;PBS_Server;Job;16225.b08l02.oic.ornl.gov;Job
Queued at request of 2vt at b07l01.oic.ornl.gov, owner =
2vt at b07l01.oic.ornl.gov, job name = STDIN, queue = interq
<snip>
10/18/2006 16:27:41;0100;PBS_Server;Req;;Type AuthenticateUser request
received from 2vt at b07l01.oic.ornl.gov, sock=11
10/18/2006 16:27:41;0100;PBS_Server;Req;;Type LocateJob request
received from 2vt at b07l01.oic.ornl.gov, sock=9
10/18/2006 16:27:41;0080;PBS_Server;Req;req_reject;Reject reply
code=15001(Unknown Job Id), aux=0, type=LocateJob, from
2vt at b07l01.oic.ornl.gov

Does anyone have any ideas for this?  I'd really appreciate the help -
the users are getting restless. :P

Thanks!!
-Jen


More information about the torqueusers mailing list