[torqueusers] Torque/Maui problem with which nodes are job-exclusive/free

Bas van der Vlies basv at sara.nl
Wed Oct 20 01:58:48 MDT 2004


Garrick Staples wrote:
> On Tue, Oct 19, 2004 at 04:41:19PM +0200, Bas van der Vlies alleged:
> 
>>We at SARA are installing a new cluster that has 272 dual processor 
>>nodes.  We are using torque-1.1.0p2 and maui 3.2.6.p9.
>>
>>We have configured torque/maui so that there is only one job per node.
>>An user can decide if he want to use one or two processors on an node, eg:
>>  1) qsub -I -lnodes=4 (4 nodes)
>>  2) qsub -I -lnodes=4:ppn=2 (4 nodes, 2 processors of each node)
> 
> 
> This is exactly like my cluster.
> 
;-)

>  
> 
>>This works as expected. Now the problem is, if we use pbsnodes -a 
>>displays in example 1 all the nodes as 'free' and in example 2 it will 
>>display the nodes as 'job-exclusive'.
>>
>>We would expect it will display 'job-exclusive' for both examples. It 
>>this an bug?
> 
> 
> That is how it has always worked for me.  The single tasked nodes will be
> "free" until the load average is over the highwater mark in the pbs_mom
> config, in which case, it will then be "busy".
> 

Thanks for the info, I have also noticed that pbsnodes -a displays that 
it is free en running a job on it. I will adjust pbsnodes and our other 
programs so that it will display that an job is running on it.

	Regards


-- 
--
********************************************************************
*                                                                  *
*  Bas van der Vlies                     e-mail: basv at sara.nl      *
*  SARA - Academic Computing Services    phone:  +31 20 592 8012   *
*  Kruislaan 415                         fax:    +31 20 6683167    *
*  1098 SJ Amsterdam                                               *
*                                                                  *
********************************************************************


More information about the torqueusers mailing list