[Mauiusers] qsub doesn't send email notifications

Renato Borges renato.callado.borges at gmail.com
Tue Sep 21 11:43:10 MDT 2010


Hi!

I'm sorry I have not properly lurked before posting to this list, but I need
to fix this problem at work, and asap. I apologise in advance if I am asking
a dumb question, too.

I have tried finding information about how to properly configure maui to
send email notifications, but all I found useful was a clusterresources page
that described that while compiling torque, the "--with-sendmail" should
point to the right place, or the configure script should find sendmail, for
mail to work at all.

I'm sorry I did not bookmark the page, and can't find it again. But it also
said one should "set server mail_domain=XXX" where XXX is one's domain.

I have tried the "set server mail_domain=XXX" line, with no luck. I have
checked the worker node where the job was run, and there is nothing in its
/var/log/maillog. No mail sending was attempted. I checked the pbs server
maillog, also no clues, checked the node where I submitted the job  (with
"qsub -m e -M myEmail at gmail.com script") and also nothing on its
/var/log/maillog, after a very short job was completed.

On all these machines, I can send mail using "mail myEmail at gmail.com" and
filling in the blanks.

I am not 100% sure, but my best guess is that I cannot compile my own
torque/maui, because LCG (the grid our cluster is a part of) provides its
own .repo for the torque we are to use on grid clusters - so I guess the
middleware expects specific versions/compiles for torque/maui.

I again apologize, and thank you in advance!
Cheers,
Renato.

-- 
Renato Callado Borges
Lab Specialist - DFN/IF/USP
Email: rborges at dfn.ifusp.br
Phone: +55 11 3091 7105
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.supercluster.org/pipermail/mauiusers/attachments/20100921/72cb6985/attachment.html 


More information about the mauiusers mailing list